Het Verzoenproject voor (basis) scholen

In 2027 wil ik met 1 miljoen kinderen gesproken hebben over het belang van vergeven en verzoenen. In het kader daarvan heb ik een project ontwikkeld dat ik het Verzoenproject voor (basis)scholen heb genoemd. Er is niets mooier dan kinderen al op jonge leeftijd te inspireren dat ze niet met de ruggen naar elkaar hoeven te leven. Deze gastles ondersteunt basisschoolkinderen en jongeren om op een vreedzame wijze met elkaar om te gaan. Waarbij verzoenen, vergeven, het accepteren van elkaar en het tijdig oplossen van conflicten centraal staat. Boos blijven is geen oplossing. Elkaar haten en elkaar pesten ook niet!

Het was een geweldige gastles #Verzoenprojectbasisscholen-2

Speciaal voor de gastles heb ik een verzoenverhaal geschreven. De essentie van het verhaal is: we hoeven elkaar niet te veranderen om vrienden te zijn of om simpelweg van elkaar te houden. In samenwerking met een illustrator/ live tekenaar heb ik Verzoenpraatplaten ontwikkeld voor mijn gastles. Het doel hiervan is om het gesprek over diverse emoties te voeren met de jongste kinderen. Vanuit boosheid

handelen heeft altijd negatieve gevolgen. Boosheid kan ook gebruikt worden om positieve resultaten te behalen.

Na de gastles krijgt elk kind/jongere een #ikstavoorverzoeningsarmbandje en twee verzoenstenen met een bijbehorende opdracht. De opdracht heb ik uitgewerkt in de vorm van een #ikstavoorverzoening postkaart. Hierdoor kunnen opvoeders de opdracht meelezen en hopelijk zelf ook geïnspireerd worden om het pad van Verzoening en vergeving in hun eigen leven te bewandelen.

Op aanvraag worden er ook gastlessen voor MBO en HBO opleidingen verzorgd.

Bekijk de Brochure van het Verzoenproject voor basisscholen

 
 

Start typing and press Enter to search