De Verzoendag 2018!

Op zaterdag 24 maart 2018 vindt er weer een Verzoendag plaats in Nederland. In 2018 wil ik met name inzetten op een landelijk evenement. Naast dat ik deze breder wil aanpakken, wil ik dit keer niet alleen inspireren. Maar vooral inzetten op de gratis Verzoengesprekken. Waarbij geregisteerde en gecertificeerde Mediators door heel Nederland laagdrempelige en gratis verzoengesprekken gaan voeren met iedereen die een conflict heeft. Het liefst vanuit hun eigen praktijk met daarbij duidelijke ‘spelregels’. Daarmee presenteer ik de Verzoengesprekken meer en meer als opstap naar formele Mediation als een kosteneffectieve manier om conflicten te beslechten. Binnenkort begin ik met de promotie ervan. En ik vind het altijd weer een spannend proces! Natuurlijk kan ik, in mijn eentje, van de Verzoendag 2018 geen succes maken. Om die reden wil ik je vragen of je samen met mij, van de Verzoendag 2018, een overgetelijke wilt maken. De Verzoengesprekken zijn 1 keer per jaar geheel kosteloos! Daarom doe ik hierbij een oproep aan de Mediators in Nederland. “Zie je het zitten om jouw praktijk, op 24 ferbuari 2018, een aantal uur openstellen voor het voeren van de Verzoengesprekken 2018″. 
Wil je meer informatie of weet je nu al dat je een onderdeel wil zijn van die bijzondere dag? Klik dan op de button hieronder.  Samen, schouder een schouder, kunnen we de Verzoendag 2018, onvergetelijk maken!

aanmeldknop

Het Verzoenproject (basis) scholen

Het was een geweldige gastles #Verzoenprojectbasisscholen-2

Is het niet mooi om je dromen werkelijkheid te zien worden? Afgelopen donderdag, 23 november jl., heb ik mijn eerste gastles verzorgt op een basisschool in België! Ik vond het super! Mijn zelf verzonnen verzoenverhaal sloeg erg goed aan. Ondertussen heb ik afspraken gemaakt met de live tekenaar- illustrator, Aafke Frederik van Studio Pen, om Verzoen-praatplaten te maken. Hierdoor wordt mijn verzoenverhaal nog levendiger ervaren door de kids en worden de gesprekken interactiever! Wat ik leuk vind aan mijn samenwerking met Aafke is dat ze deelnam als één van de Mediators van de Verzoendag 2015! Dus ze kent en snapt mijn visie en missie voor de honderd prcoent.

Ook heb ik de Verzoensteen en haar werking geïntroduceerd aan de kinderen. Alle kinderen kregen twee Verzoenstenen mee na mijn gastles EN een gedrukte kaart waarop ouders mee konden lezen welke missie de Verzoensteen heeft! Hierdoor wordt de opvoeder hopelijk ook inspireert om over zijn of haar eigen Verzoenproces na te denken. Van de juf hoorde ik, een dag later dat de gastles echt indruk op de kinderen heeft gemaakt! Het zaadje van vergeving en verzoening is in het kinderhartje geplant. Ik ben dankbaar dat ik daarvan een onderdeel uit mag maken.

Heb je contacten in het basisonderwijs? Of wil je meer informatie over mijn Verzoenproject? Klik dan op de button hieronder.

Aanmeldknop

 

And the Winner was?

Donderdag 16 november jl. was de uitreikingsceremonie van de Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2016. Het was een inspirerende avond! De winnaar van de Juryprijs Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2017 is Souad Boumedien geworden. Winnaars en alle genomineerden van harte gefeliciteerd! Het is en blijft bijzonder om genomineerd te zijn. Mijn missie wordt vervolgd!

Op de foto ben ik in gesprek met Efza Üstüner en vertel ik aan het aanwezige publiek, mijn persoonlijk verhaal over de Verzoendag. Ik hou echt van mijn missie! Fotograaf: Jeroen Mirck

Tot zover mijn hoogtepunten. Bedankt voor het lezen van mijn nieuwsbrief en tot de volgende!

Met een warme groet,
Ingemar Francisca
#ikstavoorverzoening

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Facebook-cover