OVER INGEMAR FRANCISCA

Her history:

In 1967 wordt zij als tweede dochter geboren in Willemstad Curaçao. De eerste dochter van haar ouders blijkt na twee jaar verstandelijk gehandicapt. Haar moeder beslist op dat moment, dat zij voor betere ontwikkelingskansen voor haar oudste dochter, op haar 18 verjaardag naar Nederland zal verhuizen. Haar ouders spreken vanaf dat bewuste moment alleen maar Nederlands met hun kinderen. Haar moeder verhuist in 1980, volgens ‘planning’ naar Nederland. In 1981 verhuizen Ingemar en haar broertje naar Nederland. Het doorzettingsvermogen en de langetermijnvisie van haar moeder én de liefde voor harmonie en het empathisch vermogen van haar vader zullen Ingemar Francisca voor de rest van haar leven tekenen en beïnvloeden.

10833940_749864735081878_1438031437_n

Her story:

Op haar 16e jaar behaalde zij haar MAVO diploma en vond dat voldoende. Tegen het einde van haar 10 jarige huwelijk, rond haar 30ste, besefte zij dat een mavo diploma en een middelmatige beheersing van de Nederlands taal niet voldoende zijn om goed mee te komen op de arbeidsmarkt. Met een falend huwelijk, drie kleine kinderen van 7, 6 en 1,5 jaar, haar woordenboek en een abonnement op de Volkskrant zou zij bewijzen, dat waar een wil is een weg mogelijk kon worden.

In 2002 is haar echtscheiding definitief. Verdrietig, eenzaam, met een schuld uit het huwelijk van 20.000 euro, een dosis lef, doorzettingsvermogen en ambitie schoolt zij zich in 4 jaar tijd tot HBO pedagoog. In de jaren die volgen bekleedt zij diverse leidinggevende functies en is op ‘eigen’ kracht in oktober 2010 schuldvrij. In november 2010 geeft zij haar baan als regiomanager bij een welzijnsinstelling op en wordt fulltime ondernemer. Het lijkt haar voor de wind te gaan totdat zij met een zakelijke wanbetaler te maken krijgt. Haar creatieve ‘genie’ en doorzettingsvermogen worden wederom aangewakkerd. Zij slaagt er wederom in om kansen te zien en deze te benutten. Een verhaal van accepteren, loslaten, kracht herwinnen en geloven in het ‘onmogelijke’.

Ingemar is Pedagoog (professionele opvoeder), ADR geaccrediteerde familiemediator en verzoener. Tevens is zij de initiatiefnemer van de Verzoendag 2014, 2015 en 2017 in Nederland. Vanwege haar inspanningen is zij genomineerd als finale kandidaat voor de juryprijs voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2017 in Nederland.

 

  Neem contact op met Ingemar Francisca

 

Start typing and press Enter to search