Verzoenen in een kille wereld 

Verzoening is vergelijkbaar met het schrijven van een nieuw verhaal. Een verhaal waar je samen aan werkt, je soms je taalgebruik wat aanpast, openstaat voor de zienswijze van een ander en zorgt voor een verloop en plot waar iedereen zich in kan vinden. 

Samenleven door de ogen van verzoening

De kern van vergeving is dat die zich op de toekomst richt en zich tegelijkertijd ook bezig houdt met het verleden. Verzoening is zowel een proces als een eindpunt. Het vraagt van ons om samen te werken in soms zeer moeilijke, barre en pijnlijke omstandigheden, om zo voorzichtig de mogelijkheden en kansen te creëren voor denkbare en haalbare oplossingen.

Een nieuw verhaal

Het is mogelijk om met babystapjes een brug te bouwen naar een vergevende en verzoenende samenleving. Waarin we ergens tijdens de dialoog de mogelijkheden bekijken om samen een nieuw verhaal te overwegen. Verzoening is een langdurend en een continue proces. Laten wij daarom samen het bloed van elkaars handen wassen en het stof van onze voeten vegen. Te beginnen thuis, op het werk en in de buurt.

En nu?

Zit je met je handen in het haar omdat je een conflict hebt dat je niet kunt oplossen? Wil je iemand vergeven maar je weet niet hoe? Wil je vergiffenis vragen en je durft de eerste stap niet te zetten? Dan ben ik niet alleen je buddy en/of sparringspartner. Maar ook een luisterend oor en zoek ik samen met jou naar de oplossing die zich ergens heel diep heeft verstopt! 

Als Verzoenkoningin:
1. Zoek ik samen met jou naar openingen in conflictsituaties (in de persoonlijke sfeer) om gezamenlijk naar herstel van de relatie te werken of elkaar in vrede los te laten.
2. Ondersteun en begeleid ik jou stapsgewijs als je wil vergeven/ verzoenen. 
3. Organiseer ik workshops in 5 stappen van vergeving naar verzoening (of naar loslaten).

Ingemar Francisca #Ikstavoorverzoening! 

Ik wil een (online) Verzoengesprek met Ingemar Francisca

 

Verzoenen,

  • dat doe je met elkaar, Verzoenen voor verbinding, Wij verbinden door verzoening, Wij staan voor verbinding, Open voor verzoening  

 
 

Start typing and press Enter to search