De Verzoendag 2018

Op 24 maart 2018 vindt er weer een Verzoendag plaats in Nederland.

Er is zoveel aan de hand in onze huidige samenleving. Geïnspireerd door onder andere het verzoeningsverhaal van Jacob en Ezau, kreeg ik in november 2013 de ingeving om op 1 februari 2014 een verzoendag te organiseren waarop verzoening tussen mensen centraal staat.

Op 22 februari 2014 organiseerden wij de eerste Verzoendag in het Bijlmerpark theater. Met succes. Wij brachten zo’n 100 mensen bij elkaar en wisten deze te inspireren door verschillende presentaties, motivational speeches en praktijkvoorbeelden. Dat verzoening blijvend aandacht vraagt, werd duidelijk. Ook werd duidelijk dat er behoefte is aan een terugkerende Verzoendag. Afgaande op wat bezoekers van de Verzoendagen zeiden.

“Leven in harmonie. Dat is voor mij verzoening” – Deelnemer Verzoendag 2015

Bekijk hiervoor het allereerste verslag van de Verzoendag 2014 gemaakt door BijlmerenZO: http://youtu.be/DfqXrEqqwSk

De verzoendag bestaat uit twee onderdelen: tijdens het ochtend- en middagprogramma kan men (kosteloos) op afspraak (én een gedeelte inloop) een korte 1-op-1 sessie met een verzoener/mediator hebben. Deze ochtend/ middag is geschikt voor iedereen met een conflict op, bijvoorbeeld het werk, met de buren of (ex-)partner en vanuit elke bevolkingsgroep. Daarna, tijdens het avondprogramma, wordt verzoening in een avondvullend, amusement programma gepresenteerd als een laagdrempelige manier om conflicten bij te leggen. Met verschillende acts, muziek en sprekers bieden we een afwisselend en interessant programma aan waar niet alleen het conflict, maar bovenal verzoening met jezelf en elkaar centraal staat.

Inmiddels hebben er in 2014, 2015 en 2017 Verzoendagen plaatsgevonden in respectievelijk Amsterdam en Rotterdam. Met de jaarlijkse Verzoendagen wil ik mijn steentje bijdragen aan een samenleving waarin mensen verbondenheid ervaren in plaats van uitgesloten worden. Dit begint wat mij betreft op microniveau tussen individuen, waardoor het effect heeft op familieverbanden, relaties tussen buren en collega’s en uiteindelijk op de gehele maatschappij. Verzoening is geen gemakkelijke opgave maar essentieel indien wij in vrede en harmonie met elkaar willen leven.

In ben registermediator en meld mij aan voor de Verzoengsprekken 2018

Op 24 maart 2018 vindt er weer een Verzoendag plaats in Nederland. In 2018 wil ik vooral inzetten op een landelijk evenement. Naast dat wij dit breder willen aanpakken, willen we dit keer niet alleen inspireren. Maar vooral inzetten op de gratis verzoengesprekken. Mediators gaan door heel Nederland laagdrempelige en gratis verzoengesprekken voeren met iedereen die een conflict heeft en dat op wil lossen. Het liefst vanuit hun eigen praktijk met daarbij duidelijke ‘spelregels’. Daarmee presenteren wij de Verzoengesprekken meer en meer als opstap naar mediation en als een kosteneffectieve manier om conflicten te beslechten. Het is onze intentie om verzoening op microniveau in te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat verzoening begint binnen de directe omgeving van individuen, zoals binnen familiekringen, de buurt en de werkomgeving. Om tot maatschappij brede verzoening te komen, is volgens de initiatiefnemer, Ingemar Francisca, verzoening op microniveau cruciaal.aart

Voor het ondersteunen van onze Verzoenboodschap is er een kort filmpje gemaakt. Bekijk deze hieronder.

 
 
 
 
 

Start typing and press Enter to search